Logeren

Huize Okke

Er was eens een huisje aan de Parkweg. En néé, dan hebben we het niet over dat zooitje ongeregeld op 116A. Iets verderop, waar de geur van vers gebakken brood je tegemoet komt, woonden zeven prinsessen die zichzelf Huize Okke noemden. 

Daarzo boven de bakkerij lijkt het allemaal onberispelijk, proper en piekfijn, maar niets is minder waar…

In de vroege ochtendgloren is Huize Okke al in rep en roer. Waar de ene prinses het paleis betreedt met slechts één glazen muiltje aan, in een baljurk van de voorlaatste avond met een rode blos op haar gezicht, heeft de andere prinses als een roosje geslapen en vertrekt op het witte paard naar de o zo mooie G.S.R om daar de ster hoog te houden.

Middelerwijl hielden de overige prinsessen een theekransje op de prestigieuze gang vol met tierelantijnen van jewelste. Ondanks al dit pracht en praal aan de muur, miste er iets…

De prinsessen keken naar boven en zagen tot hun schrik een ongerept stukje gang. 

Ogenblikkelijk staken de zeven prinsessen de hoofden bij elkaar. Het was nu helemaal duidelijk: iets dat hen allemaal met elkaar verbond kon het huis compleet maken. 

Op dat moment toverde de Aegirfee met haar toverstokje een prachtige boot aan het plafond, en gebeurde er iets magisch. 

Het was als een droom die uitkwam. Op wonderbaarlijke wijze veranderde Huize Okke in een waar Aegirhuis. De prinsessen konden hun geluk niet op, woorden schoten te kort en ze leefden nog lang en gelukkig.