Logeren

Het verhaal van

Apollo 8

De Ringvaart wordt door het Nederlands studentenroeien vaak gezien als het kroonjuweel onder de roeimarathons. Dus mocht dit evenement natuurlijk niet ontbreken aan ons lijstje. De ringvaart is een roeimarathon die start in Leiden en finisht in Delft. Om aan de 100 km te komen roeien we alleen ook nog even langs Schiphol, Haarlem en worden de Kagerplassen nog twee maal overgestoken.
We bestaan uit acht bijeengeraapte comporoeiers die allemaal gek genoeg zijn deze uitdaging samen aan te gaan. Ook hadden we natuurlijk nog een stuurtje nodig die gek genoeg zou zijn om 10 uur lang verkrampt in een net iets te klein stuurplekje te willen zitten. Die wisten we gelukkig snel te strikken in de vorm van Annetje.
De Apollo 8 was gevormd.
Deze unieke ervaring hebben wij ook verreikt door te gaan roeien voor het goede doel, Pink Ribbon, die helpen geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker.
Al moeten wij tijdens het schrijven van deze tekst de daadwerkelijke afstand nog roeien, omdat de originele datum niet door kon gaan wegens slecht weer. Wij hebben er nu al alle vertrouwen in dat het een ‘onvergetelijke’ dag zal gaan worden. Waarbij deze invulling de dag zelf waarschijnlijk pas vorm zal nemen.

Apollo 8:
Robin van der Bijl, Reyer Slart, Thijs de Jong, Toon Bloemberg, Stijn van Poelje, Daan Hermanns, Daan Kahmann, Thijs Jonker en Annetje Gleichman