Contact

Het verhaal van

Gilles Aarts

Als TopC4+ roeier laat jij zien dat hard sporten en nog harder feesten hand in hand kan gaan. In de TopC4+ vertegenwoordig jij Aegir’s competitiesectie in strijd tegen de andere verenigingen. Hierbij krijg je een legio aan coaches die je roei- en je borrelniveau flink verbeteren. Daarnaast ontstaat er door de vele trainingen, borrels en ploegactiviteiten in een mum van tijd een enorm hechte ploeg. 

Je traint de hele winter door om in het voorjaar te kunnen shinen op de wedstrijden. Hiervoor reis je samen met je ploeg het hele land door en zo leer je ook de TopC4+ ploegen van andere verenigingen kennen: Voor je het weet sta je ineens op een borrel bij de Leidsche vrienden van Njord! Hierin is de TopC4+ erg bijzonder aangezien dit zelden bij de andere competitieploegen gebeurt.

In een jaartje bij de TopC4+ maak je ongelofelijk veel mooie taferelen mee, waarbij de leukste ervaringen de wedstrijden zijn. Vaak vertrek je de dag ervoor al naar een slaapplek bij vrienden of familie. Vervolgens is daar dan de wedstrijddag: Helemaal opgepept van de adrenaline, en vaak ook een overdosis cafeïne, lig je aan de start van je wedstrijd. Na het startschot komen alle inspanningen er dan eindelijk uit, op commando van de stuur maak je nog een aantal krachtige halen en voordat je het weet heb je de wedstrijd gewonnen! Hierna begint het weekend pas echt; de rest van de dag ga je lekker borrelen en ‘s avonds mag je dan losgaan op de beruchte roeifeesten.

Roeien in de TopC4+ is één van de mooiste manieren om je Aegir-carrière mee te beginnen. Als je erg sportief bent en niks wilt missen in je studentenleven is de TopC4+ goud waard.