Het verhaal van Evelien

Mijn naam is Evelien van Eeuwijk en ik ben momenteel vijfdejaars Aegir. Tijdens de KEI-week van 2015 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Aegir. De sfeer en de mensen spraken me meteen aan waardoor ik besloot me aan te melden. In mijn eerste en tweede jaar heb ik vooral veel feesten en borrels meegepakt en stapte ik zo af en toe in de boot. Ik ben onder andere lid geworden van een dames dispuut en heb een rol gespeeld in commissies. Aan het einde van mijn tweede jaar begon ik in te zien dat het wedstrijdroeien toch wel iets speciaals is. Daardoor nam ik destijds deel aan de talenten 8, waarna ik uiteindelijk na een selectieperiode in eerstejaarsdames’17 terecht ben gekomen. Na een ontzettend succesvol jaar ben ik een hechte ploeg rijker en kan ik nu met zekerheid zeggen dat het wedstrijdroeien op Aegir aan te raden is. Nu ik mijn 4e jaar tegemoet ga en een ontzettend mooi lustrum heb gehad, voelt Aegir toch echt als mijn tweede thuis.

Het verhaal van Mike

´Vier jaar geleden kwam ik als kersverse student aan op Aegir en wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had mezelf vrij impulsief ingeschreven en tijdens de eerste weken kwam ik erachter dat roeien wel bij mij paste. Na de introductieperiode heb ik selectie gelopen voor het wedstrijdroeien waar ik net buiten de boot viel, hierdoor kwam ik bij het competitieroeien terecht. Een geluk bij een ongeluk, ik trainde veel maar kon ook nog tot zonsopgang de stad in. Na een prachtig eerste jaar waarin ik veel nieuwe vrienden had gemaakt in de boot, aan de bar en in commissies voelde Aegir als een tweede thuis. Na het doen van talloze commissies, deelname aan meerdere buitenlandse reizen en heel wat roeihalen in de boot ben ik nu bijna klaar met mijn bestuursjaar. Aegir is niet alleen een vereniging waar ik de roeisport heb leren kennen, maar ook een vereniging waar ik mezelf heb ontwikkeld en veel vrienden voor het leven heb gemaakt.’

Het verhaal van Dorien

Mijn naam is Dorien Peters en ik ben derdejaars wedstrijdroeier bij GSR Aegir. Daarnaast studeer ik Geneeskunde. In 2015 ben ik lid geworden met het idee dat ik naast studeren ook wilde blijven sporten. In mijn eerste jaar heb ik Eerstejaars dames 8+ geroeid en zijn wij derde van Nederland geworden! De ervaring om samen met je ploeg veel te trainen, leuke dingen te doen en gezamenlijk naar één doel te streven zal mij altijd bijblijven. Doordat je veel traint ben je bijna elke dag op Aegir en leer je veel mensen kennen, Aegir voelde daarom al snel als een thuis voor mij. Het roeien heeft mij tijdens de studie ook veel opgeleverd, zoals structuur en discipline, maar wat niet mag worden vergeten, je krijgt er een fit, voldaan en goed gevoel van!